G.I.P.S.

Gehandicapten Informatie Project Scholen

Het PGCZ gaat voorlichting geven op basisscholen in de gemeenten Zuidplas & Waddinxveen. We zullen de groepen 7, zowel theoretisch als praktisch, voorlichten over hoe het is om te leven met een beperking. Het doel hierbij is het overbrengen van kennis en creëren van begrip.

Afbeelding van Mote Oo Education via Pixabay

21-12-2020

Uitstel, maar geen aftstel

Door de nieuwe lockdown en het sluiten van de basisscholen hebben wij moeten besluiten de start van ons GIPS project uit te stellen. Wij zijn van mening dat wanneer de basisscholen weer fysiek onderwijs mogen gaan geven, zij alle tijd nodig hebben om de kinderen op het gewenste niveau te brengen of houden. Daarom hebben wij besloten het GIPS project te zullen starten na de zomervakantie in het schooljaar 2021-2022. Omdat wij vanaf 2021 ook in Waddinxveen actief zullen zijn, kunnen wij ook daar de basisscholen gaan bezoeken.


24-09-2020

PGCZ start met GIPS

Eind januari zal het PGCZ starten met het Gehandicapten Informatie Project Scholen. Met onze vrijwilligers zullen wij voorlichting gaan geven op basisscholen in de gemeente Zuidplas. We zullen de groepen 7, zowel theoretisch als praktisch, voorlichten over hoe het is om te leven met een beperking. Het doel hierbij is het overbrengen van kennis en creëren van begrip. We starten op een school in Zevenhuizen en hopen daarna uit te breiden naar alle basisscholen in onze gemeente.

Heeft u interesse, neem dan contact met ons op!