Jong & Inclusief

Met ingang van 1 augustus 2020 is Rachèlle Stormbroek toegetreden tot ons bestuur in de rol van secretaris. Rachèlle is lid van de Jongerenraad Zuidplas en neemt daardoor zeer welkome ervaring mee in het bestuur. Rachèlle is 20 jaar en daardoor een perfecte ambassadrice voor de jongeren met een handicap of chronische ziekte in onze gemeente. Zij zal zich hier dan ook voor gaan inzetten. Daarom starten we met deze pagina, speciaal gericht op de jongere met een beperking.

8-12-2020

Jong en inclusief in Zuidplas

Op de website van Ieder(in) is een mooi stuk geplaatst over ons bestuurslid Rachèlle.

"Rachèlle Stormbroek is 20 jaar jong en sinds kort bestuurslid van Platform Gehandicapten en Chronisch zieken Zuidplas (PGCZ). Rachèlle: "Als jongere loop je tegen hele andere dingen aan dan een volwassene." PGCZ is een van de dertien nieuwe leden van Ieder(in)."

Lees het hele artikel op de website van Ieder(in).


13-9-2020

Jong enthousiast bloed

Gouwe IJsselnieuws, 13 september 2020

Het bestuur van de stichting Platform Gehandicapten & Chronisch zieken Zuidplas heeft versterking gekregen van een nieuw bestuurslid.

Rachèlle Stormbroek (20) is de nieuwe kracht waarmee het bestuur wordt versterkt. Voor het PGCZ is het juist belangrijk dat een jong iemand hen komt versterken. Rachèlle studeert bestuurskunde aan de Universiteit en is lid van de jongerenraad in Zuidplas.

Zelf wil ze vooral jongeren met een chronische ziekte bereiken en meer voor hen betekenen. In het onderstaande interview stelt ze zich voor.