Blog Rachèlle

Blog 1

Een aantal weken geleden stelde ik voor om een blog bij te gaan houden, om op deze manier ook onze jonge doelgroep aan te spreken. Als jongere loop je namelijk tegen hele andere dingen aan dan een volwassene. Ik moet zeggen dat ik een blog bijhouden nu al een stuk
moeilijker vind dan dat ik dacht. Dat komt vooral omdat ik normaal liever niet de aandacht leg op mijn ‘ziekte’ en al helemaal niet het publiek ervoor opzoek. Maar goed, belofte maakt schuld dus is hier mijn allereerste blog.


Ik zal beginnen met mezelf even voor te stellen.

Ik ben Rachèlle Stormbroek, 20 jaar oud en studeer Bestuurskunde in Nijmegen. Doordeweeks woon ik in een van de leukste studentenhuizen van Nijmegen en in het weekend woon ik bij mijn ouders in Zevenhuizen. Daarnaast ben ik lid van de Jongerenraad Zuidplas en maak ik sinds kort deel uit van het bestuur van het PGCZ.


Dat ik lid geworden ben van PGCZ is natuurlijk niet zonder reden, sinds 2017 heb ik een chronische alvleesklierontsteking. Een gen mutatie zorgt ervoor dat mijn alvleesklier elk moment kan gaan ontsteken. Soms moet ik daarvoor opgenomen worden in het ziekenhuis, maar de laatste keren overleefde ik het gelukkig thuis.


In deze blog wil ik niet alleen laten zien hoe mijn ziekte mijn leven beperkt, maar vooral ook hoe het mijn leven verrijkt. Ik wil niet te veel kijken naar wat er allemaal niet lukt of niet kan, maar juist naar de dingen die wel lukken. Ik denk dat ik op deze manier een positieve
draai aan ziek zijn geef en daar neem ik jullie graag in de volgende blogs in mee.