Gesprek wethouders

Op 2 september 2019 is een afvaardiging van het bestuur in gesprek gegaan met wethouders Schuurman en De Haas van de gemeente Zuidplas. Na een eerste kennismaking met het nieuwe bestuur is er gesproken over de doelen en speerpunten van het PGCZ. Zo is er gesproken over de concessie openbaar vervoer Zuid-Holland Noord en het vijfde dorp in de Zuidplaspolder. Duidelijk werd dat op beide gebieden onze ervaringsdeskundige input welkom is.

Ook is er gesproken over de uitvoering van de WMO en hoe wij een brug zouden kunnen vormen tussen onze doelgroep en de gemeente op dit gebied. De toegankelijkheid van de bushaltes in de gemeente en de trottoirs in De Jonge Veenen in Moerkapelle waren eveneens gespreksonderwerp.

Voor wat betreft de bushaltes ontvangen wij op korte termijn een statusupdate van de verantwoordelijk wethouder die desgevraagd toezegde de situatie rondom de genoemde trottoirs te zullen bestuderen.

Wij hebben het gesprek als zeer prettig en erg constructief ervaren en zien erg uit naar de verdere samenwerking met de gemeente.

Groene Hart Hopper

Maakt u gebruik van de Groene Hart Hopper? Wij horen graag uw ervaringen, zowel positief als negatief. Deze signalen willen wij gaan gebruiken in onze gesprekken met de gemeente.


Laat het ons weten via ons contactformulier

Blog van Yvonne Balvers:
Ingewikkelde Vakantie

Mijn huis is aangepast aan mijn beschadigde reumalijf. Er is een hoge bank, een hoog toilet en er zijn volop extra hulpmiddelen in de keuken. Ik heb een dagelijks ritme waarbij ik activiteit en rust afwissel. Kortom, ik heb mijn leven en mijn omgeving zo ingericht dat door chronische ziekte veroorzaakte beperkingen worden omzeild of opgelost. Dat loopt echter steevast mis als ik iets nieuws onderneem of onbekend terrein betreed.


Hoe dan? En hoe los je dat op? Lees verder op EvenYvonne.nl

Vriend
van de stichting

Om de daadkracht van Platform Gehandicapten Chronisch zieken Zuidplas zo groot mogelijk te houden is een stevige achterban noodzakelijk.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld u zich dan kosteloos en vrijblijvend aan als vriend van de stichting. U ontvangt dan automatisch onze nieuwsbrief.


Aanmelden kan via ons contactformulier.

Oproep vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij diverse activiteiten. Bijvoorbeeld bij onze bijeenkomsten.


Aanmelden kan via ons contactformulier.